Ironikus bejegyzésében Julia Gross arra utalt, hogy a magyar miniszterelnök a békéről beszélve nyilván felelősségre vonta az orosz elnököt az Ukrajnát ért agresszióért.


Az Orbán-Putyin találkozó után a Twitter-oldalán üzent a magyar miniszterelnöknek Julia Gross budapesti német nagykövet.

"Tehát – Putyinnak be kell fejeznie az Ukrajna elleni agressziót, be kell fejeznie a civilek bombázását, az iskolák és kórházak bombázását, a gyerekek elrablását? Erről beszéltek, ez volt a szándéka, nemde?"

– írta Gross.

So – Putin must end his war of aggression against Ukraine, end the bombardment of civilians, the shelling of schools and hospitals, the kidnapping of children? That was meant and discussed, surely? https://t.co/WTJIIK0FpU

Orbán Viktor "az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra" - mondta egyébként Putyin Orbánról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!