Megvan az új portál főszerkesztője, és már egy közismert riporter is csatlakozott a szerkesztőséghez.


Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Magyar Márton, a Tisza Párt vezetője, Magyar Péter öccse, Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven új céget alapított, mely médiaszolgáltatást fog nyújtani, és egy új hírportált indít kontroll.hu névvel. A cég alaptőkéje 5 millió forint. Magyar Péter egy Facebook-kommentben sok sikert kívánt testvérének az új médiavállalkozáshoz, vette észre a Media1.hu, ahol a hamarosan induló portálról még több részletet megosztottak.

Tarr korábban a Frisshirek.hu főszerkesztője volt, de távozott augusztus elején, nem sokkal azután, hogy a vezetés változott és a lapnál mesterséges intelligenciával próbálták pótolni a szerkesztői munkát, kevés sikerrel. Tarr korábban a HírTV vezérigazgató-helyettese volt, amikor Magyar Márton ott riporterként dolgozott. Miután a HírTV tulajdonosa, Simicska Lajos átadta a televíziót a kormánypárti Fidesznek, Tarr és csapata távoztak a csatornától. Később Tarr olyan médiumoknál dolgozott, mint a hvg360, az Alfahír és a Frisshírek.

Kiderült az is, hogy

Gulyás, aki korábban több interjút is készített Magyar Péterrel, a Szabadsajtó Klub műsorvezetőjeként tér vissza a Kontroll felületén. A műsor péntekenként lesz látható, és a régi csapat – Tóta W. Árpád, Stumpf András és Tompos Ádám – is visszatér. A videó alapján az első adással már most pénteken jelentkeznek:

Az indulás valószínűleg már tényleg nagyon közel lehet, mert csütörtök délután azt is bejelentették közösségi oldalukon, hogy hamarosan megjelenik egy Karácsony Gergellyel készült interjú:

Érdekesség, hogy Borókai Gábor, a korábban Simicska Lajos által vezetett Heti Válasz egykori főszerkesztője is feltűnt a Kontroll.hu Facebook-oldalán egy videóban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!