Magyar Márton korábban több helyen is dolgozott újságíróként, mostani tervei szerint hamarosan indulhat az új projekt, azt is lemondta, hogy képzeli el a működését.


Online újságot indít Magyar Péter testvére. Magyar Márton a 24.hu-nak megerősítette a hírt.

Azt mondta, hogy most dolgoznak az újság alapításán, amely októberben indulhat. A portál úgy értesült, hogy lesz írott, videós és podcast tartalom is. Végleges neve még nincs, jelenleg Kontroll TV néven fut a szervezési időszakban.

Az újságíró korábban dolgozott a Hír TV-nél szerkesztő-riportereként. Most azt mondja, hogy az a céljuk, hogy elkerüljék a finanszírozói érdekek megjelenését a portáljukon. Ugyanakkor több gazdag vállalkozót is megkerestek azzal, hogy támogassák őket kisebb összegekkel. Így ha valaki bele akarna szólni abba, hogy mi jelenjen meg, könnyen tudnak nemet mondani anélkül, hogy veszélbye kerülne a cég működése.

A lap emlékeztet rá, hogy nyáron a Media1 megírta, hogy Magyar Márton tagja volt testvére kampánystábjának, és közben a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető Indamedia munkavállalója is volt. Azt írták róla akkor, hogy „az említett újságíró továbbra is az Indamedia munkatársa, akit megvédve az esetleges támadásoktól, az eddigiektől eltérő feladatkörben foglalkoztatunk”. Júliusban azonban megszűnt a jogviszonya a céggel. Az viszont kiderült, hogy a Jobbik–Konzervatívokkal is volt szerződése.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!