Lehet, velem van a baj, de a Megasztár második válogatója rémesen unalmas volt. Az, hogy kevés volt a kiemelkedő hang, egy dolog, de egyéniségek sem nagyon akadtak, vagy legalábbis nem tudták érdekesen bemutatni őket. És sajnos ez a zsűrire is igaz.,


A zsűri ma elővette a szigorú arcát.

„Ma öt embernél több nem mehet tovább” közölte Papp Szabi. mivel a zsűri öttagú, azt hittem, hogy akkor ezzel vége is a műsornak, de hiába reménykedtem.

Roland bá az artistaképzőben tanár, a növendékei gyűrűjében érkezett, és lényegében egy bohócszámot hozott. Kicsit élvezetesebb lett volna, ha Papp Szabi nem érzi kötelességének, hogy mindent kommentáljon, és ha Roland bá nem süt el gagyi szóvicceket. Például hozott egy vekni kenyeret, hogy lekenyerezze a zsűrit.

A vicces előjáték után nem túl borzalmasan elénekelte az All By My Self című dalt. A zsűri megköszönve és elismerve a produkciót, ami „színfolt”, nemet mondott, mert szerintük a Megasztár nem erről szól.

Más versenyzők is próbálták ajándékkal elnyerni a zsűri kegyeit, de Tajti Evelin Réka szerencsére nem a belga csoki miatt jutott tovább. Billie Holidayt énekelt, Rúzsa Magdi egyik kedvencét. Engem is megmelenget, ha valaki ismeri és szereti a régi nagy klasszikusokat. Ez egyre ritkább manapság.

Megérkezett Mercédesz is, „a falu influenszere”, aki cukrász és finom tortát hozott a zsűrinek

Az aranyos Harkály Szilveszter virágot hozott Magdinak. Tarkant énekelt törökül, ami annyiból jó, hogy kevesen hallják, ha rossz a kiejtése. Marsalkó Dávidnak tetszett, hogy Szilveszter beleadott mindent, és jó hangulatot csinált, de a dal erősebb volt az előadásnál. Virág ide vagy oda, haza küldték.

Horváth Fanni, aki könyvelő, saját horgolású, levendula illatú illatpárnákat hozott.

Kicsit déja vu érzése lehetett a zsűrinek, amikor megérkezett Jankovics Klaudia aki szintén könyvelő, és ugyancsak horgolt ajándékkal érkezett, de ő már táskát hozott Magdinak. Janis Joplint énekelt, és valamivel jobban teljesített elődjénél, mert ő kapott még egy esélyt. Örömében még Ördög Nórát is megajándékozta.

A 19 éves Mónus Benjámin igyekezett lyukat beszélni a zsűritagok hasába, remek saleses vagy politikus lenne. De a Megasztárban sajnos még mindig énekelni kell.

Váraljai Dominik meglehetősen visszafogott figurának tűnt, és hát nem szántotta fel a stúdiót, de azért elég jól énekelt. Mondjuk, kicsit aggasztó, hogy kiderült, minden zsűritagnak utánanézett. A zsűritagok ezt csibészségnek találták, szerintem inkább creepy. De majd meglátjuk.

A szülész-borász nőgyógyász Gilbert Balázs saját dallal érkezett: Kell a bor. Mindenképp tudok azonosulni ezzel az üzenettel. A zsűri is, mert tovább engedték. Lehet, az is közrejátszott, hogy Balázs mindenkit meghívott a Tokaj-hegyvidékre borozni.

Tigli Hande Tímea is szereti a rossz szóvicceket (Hogy hívják a lukas tojások őrét? Tojás lik őr), de nagyot énekelt, ezért továbbengedték.

Hasenfracz Bernadett azok közé tartozik, aki már nagyon sokat énekelt mások mögött a hátsó sorban vokalistaként, de szeretne előrébb lépni. Megkapta az esélyt, továbbjutott.

Nem hallgathatom el, hogy a műsornak ezen a pontján kezdtem visszasírni az X-Faktort. Kicsit egyhangúvá vált a struktúra: jön egy énekes, akiből jó, ha fél percet bevágnak. Ha jó, némi kedveskedéssel tovább engedik, ha rossz, ugyancsak kedvesen elküldik.

De nem hallhatunk igazán érdekes énekléseket, nincs vicces interakció, az egész olyan, mint egy félig kihűlt, popzenei lábvíz.

Még Tilla sem tudta feldobni a hangulatot, igaz, nem is kapott sok feladatot, néha elbeszélgetett a sorukat váró versenyzőkkel, de nem erőltette meg magát.

Kökény Bernát Roland névrokona dalát hozta. Elbizonytalanította a zsűrit, nem tudja magabiztosan kezelni a hangját, bár van benne potenciál. Szabi volt az egyetlen, aki próbált valamennyire következetes maradni, és nemmel szavazott, de négy igennel Roland tovább jutott.

Várady Melani Rudabányáról érkezett, 9 éves kora óta énekel, és cigányul énekelte az Ederlezit. Ez a dal Emir Kustrica Cigányok ideje című filmjében vált híressé, és aki olyan öreg, mint én, emlékezhet arra is, hogy annak idején ez volt Rúzsa Magdi talán legemlékezetesebb előadása a Megasztárban. Melani felnőtt a feladathoz.

Papp Szabit nem győzte meg teljesen, mert nem látott benne többet, de végül ő is megadta magát. Caramel viszont már a Sziget világzenei színpadán látta Melanit – a többiek felvilágosították, hogy már nincs olyan.

Kiss Gergő meglehetősen eredeti felfogásban adta elő az Ain’t No Sunshine-t, némi beatboxszal dobta fel az örökzöld slágert, de az se volt valami ütős, énekben pedig még annál is gyengébb volt.

Nem tudom, mennyire jó ötlet Fullánk becenéven érkezni egy zenei műsorba, hiszen ez a név már meglehetősen jól bejáratott brand a pop bizniszben, legalábbis az angol változata. De különösebben nem kell aggódni, mert nem valószínű, hogy a világ – vagy akár az ország – bármely színpadára felengednék az úriembert.

Pintér Pétert az anyósa nevezte be a versenyre, korábban már Gájer Bálinttal és Soltész Rezsővel is lépett fel együtt. Papp Szabival és Caramellel nem fog. Rúzsa Magdinak bejött, de hiába.

Bulyáki Ferenc már az első évadban is szerepelt, akkor Nagy Edmondot választották helyette. Caramel nem ismerte fel, pedig, mint kiderült, egymás után léptek fel 2016-ban egy halfesztiválon. Charlie-dalt hozott, de elég erőtlen volt, és abban is elfáradt. A zsűrit nagyon megosztotta, végül 3 nemmel elküldték. Bulyáki a backstage-ben kicsit morgott, hogy nála sokkal képzetlenebb hangú énekes mondott rá nemet. Ilyen ez a popszakma.

A This is a Man’s World sem tartozik a könnyű nóták közé. Nem csak azért, mert hangi adottságok kellenek hozzá, de nehéz ízlésesen előadni. Arnóczky Noéminak – aki egész életében énekesnő volt – utóbbi nem sikerült. Tele volt fölösleges díszítésekkel, néha a hang is bizonytalan volt.

A zsűri is így látta, Papp Szabi szerint annyira részletgazdag volt, hogy közben elveszett a lényeg.

Marics Petinek komikus volt, de Magdi szerint énekileg rendben volt. Ezúttal Marsalkó Dávid lett a mérleg nyelve, és ő nemmel szavazott, mert összességében nem tetszett neki a produkció. Szerintem érdemelt volna még egy kört, és a tehetségkutatás egyik feladata, hogy meglássa a potenciált. De ha nem, hát nem.

Csincsak Tiffany Kishegyesről érkezett, Rúzsa Magdi földije, és Duffy Mercyjével beénekelte magát a középdöntőbe.

Sipos Melinda debreceni anyuka, „a buli közepe”, Oláh Ibolyát énekelt nem túl jól. Papp Szabi kritikájára szegény el is sírta magát. Végül neccesen, de továbbjutott. Nem tudom, hogy valaki, aki az első nemre elsírja magát, való-e erre a pályára. (Na jó, tudom: nem.)

Ezzel beindult a „Szabi, a genya” rovat, mert Piskor Lola Melodinak – aki amúgy a Youtube-on is megtalálható – ismét egyedül ő mondott nemet. Szabi az egyetemista Pénzváltó Lizát is hazaküldte volna, de csak ő, és utána még sokakat. Próbált következetes maradni ahhoz, hogy akiben nem látják a Megasztárt, azt küldjék haza.

Szalontai Debóra Ivett A jó nő című dallal jó bulit csinált, de nem volt meg benne a „dög”, a kor, a tapasztalat, ami kellett volna a dalhoz.

Rúzsa Magdi azt javasolta, mostantól csak azokat engedjék tovább, akikben mindenki azt gondolja, hogy megvan a Megasztár. Ezért sorban szórták ki a versenyzőket, olyanokat is, akik korábban simán továbbjutottak volna. Mint például a műszempilla-építő Feka Gina, aki Cserháti Zsuzsát énekelt.

Persze ahogy ezek a műsorok fel vannak építve, sejthettük, hogy egyszer csak jönni fog AZ IGAZI.

Aztán végre jött Maxi, aki Kállay-Saunders András vokalistája, és pánikbetegséggel küzdve érkezett a Megasztárba, hogy elénekelje a Say Something című dalt. Annyira jó volt, hogy nem is szabdalták összevissza a produkciót a vágóasztalon. Öt igent kapott.

Nehéz lett volna ezt fokozni, szerencsére meg sem próbálták. Ennyi fért bele mára.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!