A finn alapítású futárcég 2018 óta van jelen Magyarországon. Az évforduló apropóján most jó néhány érdekes adatot is megosztottak.


Ötödik születésnapját ünnepelte a Wolt Magyarországon: az immár több mint 350 fősre nőtt cég munkatársai egy népes összejövetelen idézték fel a főbb mérföldköveket. A cég az elmúlt öt év alatt dinamikusan terjeszkedett és fejlődött.

Amikor 2018-ban a finnországi alapítású, ma már az amerikai DoorDash tulajdonában lévő Wolt elindította magyarországi szolgáltatását, jellemzően még csak budapesti éttermekből vittek házhoz rendeléseket a futár partnerek.

Amíg 2018-ban egy tucatnyi munkatárssal és alig több mint 10 futár partnerrel kezdte meg működését a cég Magyarországon, addig 2023-ban már 350-en dolgoznak főállásban a Wolt Magyarország Kft.-nél és 6000 aktív futár partner járja az utakat. 2018-ban még csak éttermekből lehetett rendelni,

2018-ban még egyáltalán nem létezett Wolt Market, mára Budapesten, Debrecenben és Pécsen is el lehet intézni a bevásárlásokat innen, akár fél órán belüli házhozszállítással.

Megjelent a Wolt for Work szolgáltatás is, amely a munkáltatóknak teszi lehetővé, hogy a munkatársaiknak dolgozói juttatásként biztosítsanak egyszerű, kényelmes, applikáción belül egyedileg beállítható ételrendelést. Több mint 200 cég, a startupoktól a multikig él ezzel a lehetőséggel akár rendszeresen, akár csak ideiglenes cateringszolgáltatásként.

A tavalyi év végén a piacon elsőként jelent meg az előfizetéses szolgáltatás, a Wolt+: havidíjért cserébe házhozszállítási díj nélkül rendelhetnek a felhasználók a csatlakozó éttermekből és üzletekből. Ezáltal az eddigi tapasztalatok alapján a felhasználók többet rendelnek, és átlagosan közel 3000 forintot takarítanak meg havonta.

Budapesten hétvégén elindult a 0-24 óráig tartó kiszállítás több mint 30 vendéglátóhelyről és élelmiszerüzletből.

A Wolt vérkeringésébe tavaly a nyári időszakra már sikeresen bekapcsolódott Siófok mellett idén már Balatonfüreden és Keszthelyen is elérhető a szolgáltatás. Júniusban megnyílt a Wolt Market kilencedik egysége Dél-Pesten, amelynek köszönhetően immár a főváros területének 90 százalékáról lehet bevásárlást házhoz rendelni akár fél óra alatt.

A pizza kezdetektől megtalálható a Wolt kínálatában, gyakorlatilag minden településen, így nem csoda, hogy

A legnagyobb összegű rendelésnél nem ételt vitt ki a futár partner, hanem egy iPhone 14 Plus készüléket 544.999 forint értékben. Nemcsak a kedvenc ételnél fordulhat elő, hogy visszatérően ugyanazt rendeljük:

Az ötéves időszak rekorder felhasználója 2823 vásárlással büszkélkedhet, 263 különböző helyről. A piaci jelenlét öt évében markánsan jelent volt a koronavírus-járvány: Covid-tesztből 34.901 darabot igényeltek a felhasználók a Wolton keresztül.

Forrás: Wolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!