Az egyetemi gólyatábor már azelőtt botrányt kavart, mielőtt elkezdődött volna. Az egész azzal kezdődött, hogy a szervezők kitiltották az óvszert.


Elutasították a BME VIK gólyatáborában történt szívatások miatt tett feljelentést – írja a Népszava.

A rendőrség vizsgálta az esetet, de bűncselekmény hiányában nem indítottak eljárást. Az ügyet Vadai Ágnes, a DK képviselője vitte Polt Péter elé, aki feljelentésként kezelte az ügyet, ám A vizsgálat azt elemezte, hogy megvalósult-e kényszerítés, megalázás vagy becsületsértés, de az elutasítást azzal indokolták, hogy a táborból bárki szabadon távozhatott.

– írta Vadai Facebook-bejegyzésében.

Már azelőtt nagy botrányt kavart a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora, hogy egyáltalán elkezdődött volna, miután kiderült, hogy a szervezők kitiltották az óvszereket, hogy így akadályozzák meg a szexet. A későbbi beszámolókcsak tovább fokozták a felháborodást: a résztvevők elmondása szerint

Az eset kipattanása után az oktatási ombudsman vizsgálatot indított, a BME pedig munkacsoportot állított fel. Döntés született arról is, hogy jövőre új szabályozás lép életbe, és a gólyatáborokat már központilag fogják szervezni, nem pedig a kari HÖK.