A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség megállapította azt is, hogy a NAV nyomozószerve nem politikai nyomásra szüntette meg a nyomozást.


Júniusban a NAV egyik nyomozója azt állította: 2021-ben a magyar politika legmagasabb szintjein tussolhatták el Gattyán György milliárdos vállalkozó 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyét. A Partizánnak adott exkluzív interjújában Tiszolczi Lajos azt mondta: ez volt az egyik legnagyobb elkövetési értékű, legkiterjedtebb nyomozás a NAV-nál. A Partizán akkori információi szerint már vádemelésre készültek.

Később a NAV válaszában úgy fogalmazott: „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárásaiban mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el. Minden ettől eltérő állítást a leghatározottabban visszautasít. A Partizán YouTube-csatornáján ma megjelent videóban idézett ügyben a NAV minden jogi eszközt kihasznált, azonban a hazai és nemzetközi jogi fórumokon az alperesnek kedvező döntés született. Minden olyan állítással szemben, amely alkalmas a NAV-ba vetett közbizalom megingatására, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.”

Most a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség feljelentéskiegészítés keretében megvizsgálta Tiszolczi Lajos Partizánnak tett állításait, de végül elutasította az ezekkel kapcsolatos feljelentéseket – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!