A BAC Consulting kapcsolattartóját, Vu Jücsent két órán át faggatta a rendőrség, a sajtó kérdéseire viszont nem adott választ.


Kiderült, hogy a Libanonban felrobbant személyhívók ügyében érintett magyar BAC Consulting Kft.-nek volt egy kis irodája Tajvanon is, ahol a rendőrség már ki is hallgatta a helyi képviselőt – írja a HVG a China Timesalapján.

A személyhívók tajvani licence-tulajdonosa, a Golden Apollo elnöke már korábban nyilatkozott arról, hogy a BAC Consulting tajvani irodájával kapcsolatban álltak. Elmondása szerint fel is hívta a cég helyi képviselőjét számon kérve, mondván, hogy tevékenységükkel „megölik” őt, és ellehetetlenítik az üzletét.

A BAC kapcsolattartóját, Vu Jücsent csütörtökön két órán keresztül hallgatták ki a rendőrségen, de a sajtó kérdéseire nem válaszolt.

A múlt hét elején több ezer walkie-talkie és személyhívó robbant fel Libanon-szerte, amelyek a Hezbollah fegyvereseihez tartoztak.

A felrobbant eszközökön a Golden Apollo logója szerepelt, de a tajvani cég gyorsan jelezte, hogy a BAC Consultinggal kötöttek szerződést a gyártásra és forgalmazásra. A BAC Consulting ügyvezetője Bársony-Arcidiacono, aki azt állította, hogy ők csak közvetítők voltak, nem gyártók. A New York Times szerint a BAC Consulting az izraeli titkosszolgálat fedőcége lehetett, hogy papíron megutaztassák a csipogókat – ahogy a szállítási láncban egy norvég férfi bolgár cége is hasonló szerepet játszhatott. A norvég férfi kedden az USA-ba utazott egy konferenciára, azóta nem tudják elérni.