A vasárnap 350 centin álló Duna 850 körülig emelkedhet, ami már alulról nyaldossa a valaha mért második legnagyobb vízszintet.


Ahogy arról korábban is írtunk, Orbán Viktor, Karácsony Gergely és Magyar Péter mellett a meteorológiai szolgálatok is arra figyelmeztetnek, hogy rendkívüli mértékű árhullám érkezhet az országba. A Duna ausztriai szakaszán már most hatalmas az áradás, és a folyamatos esőzések csak tovább nehezítik a helyzetet.

Az Időkép is figyelmeztet arra, hogy hétfőtől harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget a fővárosban, és akár még a Margitszigetet is lezárhatják a magas vízállás miatt. A legfrissebb információk szerint a pesti és a budai alsó rakpartot már hétfőn este 8 órától lezárják, emiatt az ott parkolókat arra kérik, hogy mihamarabb vigyék el az autójukat (aki ezt nem teszi meg, annak a járműve elszállításra kerül).

Az éjféli mérések szerint

Budapesten az eddigi valaha mért legnagyobb vízszintet 2013. június 9-én, az esti órákban érte el a Duna, 891 cm-es állással. Ez 31 centivel múlta felül az addigi, 2006-os rekordot.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!