Néha nem lehet tudni, mire lesz jó valakinek a hobbija. A tizennyolc éves coloradói fiatalembernek mindenesetre soha többet nem mondhatja senki, hogy csak a napot lopja, amikor röpköd a drónjával.


Josh Logue megszállott drónpilóta, éppen a Denver Hudson-csatorna felett repült Coloradoban. Ez általában száraz, de a közelmúltbeli esőzések miatt szombat reggel tele volt vízzel.

Reggel fél tíz körül észrevett egy felborult dzsipet, amely a beszakadt úton keletkezett gödörben hevert, ráadásul a víz is kezdte ellepni. A talajszintről sokkal nehezebb lett volna észrevenni a járművet, de a drón kamerája életet jelentő perceket spórolt meg.

Mint kiderült, két ember már 15 perce benn ragadt, amikor Josh észrevette őket. Bár akkor még kaptak levegőt, de a vízszint emelkedett, és további tizenöt centi már tragédiát jelenthetett volna. Logue azonnal szólt apjának, aki utolérte a szomszéd Ryan Nuanest, aki a denveri tűzoltóság tűzoltója.

Nuanes azt mondta:

A Jeepben egy 66 éves férfit és egy 61 éves nőt találtak a mentők. A nőnek nem történt súlyos sérülése, de a férfit, aki a rendőrségi jelentés szerint nem használta a biztonsági övet, sürgős ellátásra szorulva kórházba szállították.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!