Ráadásul szokatlanul hideg lesz és a szél is erős lesz. Érdemes elővenni a melegebb kabátokat és az esernyőket.


Vége a kellemes, napsütéses őszi időnek, jön a hidegfront esővel, szombatig borongós napok jönnek, országszerte kiadós csapadékra készülhetünk. Az októberi átlagos havi csapadékmennyiség 51 milliméter, ezt az értéket a Dunántúlon többfelé elérhetjük - írja az Időkép.

Szerdán a déli és keleti tájak kivételével már sokfelé szükség lesz az esernyőkre, ekkor egyértelműen a Dunántúlon hullhat le nagyobb mennyiség, helyenként 30-40 milliméter. Keletebbre csak estére érhet el a csapadékmező. A helyenként élénk keleties szélben délután 10-19 fok várható, a keleti tájakon lesz melegebb.

Átmeneti csapadékszünetet követően csütörtökön inkább már délen és keleten fogja kiadós eső öntözni a földeket. A felhős, esős, záporos időben a Dunántúlon feltámad az északias szél. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 12-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken még sokfelé szükség lehet az esernyőkre, dél felől újabb kiadós csapadékhullám vonul át. Az élénk, erős északi, északkeleti szélben 11-19 fokot mérhetünk.

Szombat estig országszerte sok esőre számíthatunk. A Dunától keletre jellemzően 20-40 milliméter hullhat, a Dunántúlon 40-50, helyenként akár 50-60 milliméter.

Hétvégén már csökken a csapadék kiterjedése.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!