A testvéreket még 1996-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, amiért meggyilkolták szüleiket.


Két hete mutatták be a Netflix felkavaró antológiasorozatának második évadát, amely a modern amerikai történelem egyik legvitatottabb bűnügyét dolgozza fel. A "Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori" azóta is a toplisták élén van, már az első héten 19,5 millióan nézték meg. A sorozat hatása a ma is börtönben ülő testvérpár életére is kiterjed, és most úgy tűnik, akár az egész sorsukat megváltoztathatja.

George Gascón, a Los Angeles-i kerületi ügyész csütörtökön bejelentette, hogy több mint 28 évvel a testvérek elítélése után új bírósági meghallgatást tűztek ki november 29-re. Az ügyész szerint új bizonyítékok kerültek elő, amelyek azt támasztják alá, hogy a Menendez testvéreket molesztálta édesapjuk, Jose Menendez – írja a Variety.

– mondta Gascón.

Az új meghallgatás Erik és Lyle Menendez ügyének újratárgyalásához vagy akár újbóli elítéléséhez vezethet, de erről még nincs döntés – jelentette be George Gascón Los Angeles-i kerületi ügyész.

– tette hozzá az ügyész.

A testvéreket 1996-ban ítélték életfogytiglani börtönre szüleik, Jose és Kitty Menendez brutális meggyilkolásáért. A vád szerint anyagi haszonszerzés állt a háttérben, míg a testvérek azt vallották, hogy hosszú éveken át tartó fizikai, érzelmi és szexuális bántalmazás áldozatai voltak.

Az ügyben két tárgyalás is zajlott, mert az esküdtszék először nem tudott dönteni a bántalmazás vádjáról. Végül 1996-ban mindkét testvért bűnösnek találták. Sokáig külön börtönökben tartották őket, és csak 2018-ban kerültek ismét egy intézetbe.

(via Blikk)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!