A rendelkezésre álló információk szerint az egyre növekvő gazdaságban főként az állattenyésztéshez szükséges takarmánynövényeket termesztik.


Több hektárnyi szántó, rét, legelő és erdő tulajdonjogát szerezheti meg Bicskén és Csabdiban Tiborcz Sándor István, a miniszterelnök vejének apja – derült ki a közzétett szerződésekből, amiről a Szabad Európaszámolt be. A területekért összesen több tízmillió forintot fizetnek. A családi birtok, Tükröspuszta közelében fekvő területeket vásárolja meg Tiborcz Sándor István, miközben Tiborcz István is vett egy erdőt.

Az adásvételi szerződések egyelőre csak akkor válnak érvényessé, ha az illetékes hatóság jóváhagyja azokat, így a tulajdoni lapokon még nem jegyezték be a változásokat. Tiborcz Sándor István a megállapodásokban vállalta, hogy az ingatlanokat nem engedi át másnak, azokat maga használja, és öt évig nem adja el a területeket.

Az egyre növekvő gazdaságban elsősorban az állattenyésztéshez szükséges takarmánynövényeket termesztik. 2022-ben Tiborcz István anyja 60 millió forintért vett egy 20 hektáros földet, míg az apja 52,7 millióért vásárolt egy 13 hektáros szántót.

Fejér megyében Ángyán József volt államtitkár 2015-2016-os tanulmánya szerint összesen több mint 490 hektárnyi föld került a Tiborcz család tulajdonába, amelyekért a nyilvános földárveréseken 569 millió forintot ajánlottak.

Kaptak pénzt ökológiai gazdálkodásra való áttérésre, biogazdaság fenntartására, erdősítésre és digitális fejlesztésre is.

Tiborcz Sándor korábban a tükröspusztai birtokhoz vezető utat is megvásárolta egy nyilvános árverésen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, ezzel szinte teljesen elzárták a külvilágtól. Akkor azt közölték, hogy a felújított út „szívességi alapon továbbra is hozzáférhető”.