Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tucatnyi házról tépte le a tetőt és egy utasokkal teli autóbuszt is felborított a viharos erejű szél kedden a Călărași megyében, ahol a közösségi oldalakra feltöltött videó-felvételek tanúsága szerint forgószél söpört végig.

Az óránként kilencven kilométeres sebességű szélben egy zarándokokat szállító busz lesodródott az útról Constantin Brâncoveanu település térségében és felborult a mezőn. A 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak.

Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőzetet a szélvihar. A szomszédos Ialomița megyében, Țăndărei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél. A gépkocsivezetőt a helyszínen látták el a mentősök, kórházba utalását elutasította.

Az ország déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki. Prahova megyében jelentős mennyiségű jégeső okozott károkat. A megye több településén elöntött pincékhez és gazdasági épületekhez riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

A déli megyékben szerda estig érvényben marad a meteorológiai szolgálat által kiadott sárga (elsőfokú) riasztás, a térségben ugyanis továbbra is szélviharok alakulhatnak ki, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekkel.

Tornada

PESTE 10 CASE FARA ACOPERIS, AUTOCAR, CAMION RASTURNATE DE TORNADA Primarul din Dragalina- "Situația nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperișul afectat în proporție de 90%". George Iacob, prefect Călărași "Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la fața locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului. rimarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. ÎDin datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș. Urmează ca primarul să ajungă la fața locului". In curs de actualizare

Posted by Meteoplus on Tuesday, April 30, 2019


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!