Egyre gyakrabban és egyre többet ivott, nem éreztem biztonságban a kisfiamat. - mondja Adrienn a New Yorkban élő édesapáról, aki elől félelmében hazaköltözött kisfiával, Armaannal.


Armaan igazi kis eleven gazfickó, mint a kisfiúk általában. Édesanyja, Adrienn elnéző mosollyal figyeli, közben az járhat a fejében: lehet, hogy nem sokáig láthatja már így kisfiát. A magyar anyukától ugyanis az amerikai és a magyar bíróság is el akarja venni a gyereket, hogy New Yorkban élő iszákos édesapjának adják. - írja a Blikk.

Ahhoz, hogy a kisfiú - aki édesanyja miatt magyar állampolgár - tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon, az édesapának aláírásával kellett igazolnia beleegyezését. 2022 karácsonyán Budapestre utazott, mire megérkezett családjához, már részeg volt. Ennek ellenére aláírta a papírokat.

Adriennék ezután néhány hónapig háborítatlanul éltek, azt gondolták, innen kezdve már minden rendben lesz. Aztán júniusban Adrienn kapott egy üzenetet az amerikai bíróságról, hogy négy napon belül jelenjen meg a tárgyaláson, amit az édesapa kezdeményezett gyermekük jogosulatlan távoltartása miatt és a felügyeleti jog megszerzéséért.

Július 27-én kellett volna megjelennünk New Yorkban, de lebetegedtem, amiről orvosi igazolást is benyújtottam. Ez azonban nem jelentett semmit, két nap múlva véglegesen az apának adták a felügyeleti jogot. - meséli Adrienn.

Adrienn nem vitte vissza a kisfiát az Egyesült Államokba - ahol valószínűleg már a repülőtéren elvennék tőle, hiszen körözést is kiadtak ellene - az édesapa ezért áthozatta a pert Magyarországra.

Az ügy most a Kúriánál van, Adrienn a kisfiú egészségi állapota - asztmás beteg - és az apa alkalmatlansága miatt fellebbezett az ítélet ellen. Csak ennek köszönhető, hogy a kisfiút még nem szakították el édesanyjától. A döntés szerint ugyanis december 15-én, mint egy csomagot, le kellett volna adnia fiát egy ügyvédi irodában, ahová vagy eljön érte az apja, vagy ha nem, akkor gyermekotthonba kerül, aztán majd valamikor, valaki elviszi Amerikába.

Az édesapa jogi képviselője, dr. Kölcsényi Soma a Blikknek elmondta, hogy a magyar bíróság döntése továbbra is jogerős, vagyis Armaant vissza kell vinni Amerikába.

- A magyar bíróság annak kiderítésére indított eljárást, hogy az édesanya jogellenesen hozta-e el a kisfiút - mondta az ügyvéd.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!