A CNN azzal indokolta a döntését, hogy Donald Trump újraválasztási kampányénak két elutasított videója nem volt tényszerű. A hírtévé az elnök harmadik reklámfilmjét leadja.

Az egyik videó Joe Biden volt alelnök, a demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa elleni alaptalan vádakkal foglalkozott, közben "média-ölebekről" beszéltek, és CNN műsorvezetők fotóit mutatták. A tévé elfogadhatatlannak nevezte munkatársai ócsárlását.

A másik kampányfilm a Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti telefonbeszélgetés kiszivárogtatójáról szólt, megismételve, hogy az elnök alkotmányos felmentéséhez (impeachment) szükséges vizsgálat nem más, mint államcsíny.

Trump arra akarta rávenni az ukrán elnököt, hogy a kihívója után nyomozzon

Igaz volt a hír.

Az MTI szerint a visszautasítás után Trump kampánycsapata a CNN-t a Demokrata Párt PR-cégének nevezte. Tim Murtaugh szóvivő közölte: a tévé csak Joe Biden védi, ezért nem meglepő, hogy

az igazságot kimondó reklámokat nem sugározzák.

Csütörtökön este Joe Biden kampánystábja közölte, hatmillió dollárt szán reklámkampányra abban a négy tagállamban, ahol a jövő évben az első előválasztásokat tartják. A Biden-kampány televíziókban és internetes platformokon hirdet majd.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Shawn Thew


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!