Bár életben maradt, több ponton károsodott az agya, a személyisége is megváltozott. Most arra vár, hogy titániummal helyettesítsék az elveszített részt, mert jelenleg csak védősisakban teheti ki a lábát a házból.


A 27 éves Braden Stromberget tavaly májusban támadták meg minden ok nélkül az angliai Bolsoverben. A barátnőjével éppen vásárolni indultak munka után, mikor egy férfi hátulról nekirontott, megütötte az arcát, majd a fejét a járdának ütötte - írja a LadBible.

A kórházban az orvosok azonnal megműtötték,

Ezután 15 napot töltött mesterséges kómában, majd az orvosok is meglepődtek rajta, hogy milyen gyorsan javult az állapota.

Jelenleg arra vár, hogy egy újabb műtét során titániummal helyettesítsék a koponyája hiányzó részét.

"Minden orvos szerint nagyon szerencsés vagyok, amiért nem bénultam le, és nem kerültem vegetatív állapotba. Nagyon várom a következő műtétet, mert akkor végre újra normálisan élhetek" - nyilatkozta. Ugyanakkor ez a márciusra tervezett műtét is kockázatos lesz, mert fennáll a fertőzés vagy más belső vérzés veszélye. Braden viszont mindenképpen végig szeretné csinálni, úgy érzi, más esélye nincs arra, hogy újra úgy éljen, mint tavaly május előtt.

A támadás óta dolgozni sem tud, nem tud például megragadni dolgokat, rossz a kézügyessége, de az orvosok szerint ez javulhat.

A támadót letartóztatták, bűnösnek vallotta magát, és egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!