Mokri Jali folyónál történt robbantás áradásokat okozott a folyó mindkét partján, de a szóvivő szerint nem akadályozza az ukrán erőket a támadó műveletek végrehajtásában.


Négy helyen is támadást indítottak az ukránok az orosz csapatok ellen. Több szakaszonn is heves harcok folytak. Az offenzíva kezdetét Volodimir Zelenszkij államfő hivatalosan is megerősítette.

- írja az RTL.hu.

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója

Eközben az orosz erők felrobbantottak egy gátat Donyeck megyében - írja az MTI. A Mokri Jali folyónál történt robbantás áradásokat okozott a folyó mindkét partján - közölte Valerij Serseny, a délkeleti országrészben szolgálatot teljesítő ukrán erők szóvivője.

Szerinte ez azonban nem akadályozza az ukrán erőket támadóműveletek végrehajtásában. Az oroszok vízi létesítmények felrobbantásával próbálják lassítani az ukrán ellentámadást.

"Általánosságban elmondható, hogy a Donyeck megyei Vremivka és a zaporizzsjai régióban lévő Novopavlivka irányában az ellenség aktívan védekezik, próbálja megakadályozni az ukrán csapatok előretörését. Egyúttal igyekszik visszaszerezni elvesztett állásait is, ennek érdekében további orosz alakulatokat helyeznek át ezekbe az irányokba. Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett Blahodatne településen" - jelentette ki a szóvivő.

VIDEÓ:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!