A nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter néhány napja még sokkal bőbeszédűbb volt, amikor Bese Gergő botránya kapcsán kérdezték.


Vadai Ágnes ismét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest kérdezte a pedofíliával meggyanúsított kecskeméti plébánosról, akiről korábban kiderült, hogy szoros kapcsolatot ápolt a kormánypártokkal, vette észre a 24.hu.

A DK-s képviselő kérdésében azt firtatta, milyen politikai és személyes kapcsolat fűzte Semjént és államtitkárát, Soltész Miklóst a plébánoshoz, aki súlyos szexuális visszaélésekkel vádolt papként tevékenykedett. A plébános 2017-ben Kecskemét kormánypárti önkormányzatától kapott kitüntetést, és aktív szereplője volt a keresztény ifjúság nevelésének.

Semjén Zsolt erre mindössze egy szóval válaszolt: "Semmilyent."

A Népszava szerint a plébános Soltész Miklós államtitkárral is kapcsolatban állt, közös fotóik is vannak. Vadai Ágnes korábban már kérdezte Semjént egy másik pap, Bese Gergő melegbotránya kapcsán is, amelyre akkor némileg részletesebben válaszolt, mondván: a kapcsolattartás a papsággal a munkája része.

Semjén a közelmúltban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége konferenciáján élesen elítélte az egyházon belüli botrányokat, mondván, a súlyos bűnt nem szabad relativizálni, még akkor sem, ha az egyházban kevesebb ilyen eset történik, mint más intézményekben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!