Először csak egy kellemetlen fájdalmat érzett, amire nem is figyelt különösebben. Gábor rutinos túrázó és terepfutó, aki nem egyszer cipelt már felszerelést a Magas-Tátrában.


Gábor épp csak annyit érzett, mintha egy ág suhintotta volna meg – egy kis fájdalom, semmi komoly. Csak később kezdett pokolian rosszul lenni. A Blikk szerint a túrázó a Tátrában, a Kacsa-völgyi tónál járt, messze mindenféle orvosi segítségtől, amikor egy vipera megmarta.

Először csak egy kellemetlen fájdalmat érzett, amire nem is figyelt különösebben. Gábor rutinos túrázó és terepfutó, aki nem egyszer cipelt már felszerelést a Magas-Tátrában, afféle európai serpaként segítve a hegymászókat. Most viszont olyan helyzetbe került, amivel korábban sosem találkozott, és csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj.

– mesélte Gábor a lapnak.

Lenézett a lábára, egy kis vércseppet látott, de nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, és folytatta a túrát.

Másnap kicsit jobban érezte magát, de este észrevette a vádli duzzanatát és két kis szúrást. Ekkor kezdett rájönni, hogy kígyómarás lehetett. Rákeresett a neten, megnézte a tüneteket, lemérte a két kis pont távolságát, és minden stimmelt: egy keresztes vipera haraphatta meg.

Másnap újabb tünetek jelentkeztek, és ekkor hívta a mentőket. A marás helye bedagadt, majd jött a szúró, égő fájdalom és a zsibbadás.

– mesélte Gábor.

A mentők megerősítették, hogy valóban kígyómarásról van szó, de szerencsére Gábor szervezete jól reagált a méregre. Szerencsére a történtek óta már helyreállt az egészsége.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!