A Hír TV egyik munkatársa szerint a műsorvezető semmilyen mentséget sem tudott felhozni a saját védelmében, így szó nélkül fogadta a kirúgásáról szóló döntést.


Ahogy arról beszámoltunk, Pálffy István visszatérése a képernyőre mindössze egy napig tartott, mert a Márki Zay Péterrel folytatott beszélgetése során egyszerű betegségnek nevezte a pedofíliát, amelyet ezért bizonyos türelemmel kell kezelni. A Hír TV ezt követően azonnali hatállyal megvált a műsorvezetőtől.

- mesélte Pálffy távozásának körülményeiről a Blikknek a csatorna egyik munkatársa.

A lap kereste Pálffy Istvánt és a Hír TV képviselőit is az üggyel kapcsolatban, azonban nem sikerült elérniük őket. Úgy tudják azonban, hogy Pálffy kirúgása gondokat okozott, mert a helyére beugró M. Dobos Marianne más produkciók szerkesztőjeként is dolgozik, ezért nem tudja egyedül vinni a Napi aktuálist.

Dr. Nagy József jogász szerint a kirúgott riporter adott esetben akár jogi útra is terelhetné az ügyet, mivel az azonnali hatállyal történő felmondáshoz valós tényeken, biztos lábakon álló indoklás szükséges. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy valóban azonnal menesztették-e vagy pedig van felmondási ideje, ami alatt felmentik a munkavégzés alól. Ez utóbbi esetben erre az időszakra fizetés is jár neki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!