A Medián szeptember eleji felméréséből az is kiderült, hogy a megkérdezettek kétharmada szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban. Ilyen pesszismisták legutóbb 2022-ben voltunk.


A Medián szeptember eleji felmérése szerint a Tisza Párt támogatottsága jelentősen növekedett, miközben az általános közhangulat látványosan romlott, írja a hvg360.

Jelenleg már csak minden negyedik ember gondolja, hogy az ország jó irányba halad, míg

Ehhez hasonlóan pesszimista eredményt utoljára 2022 decemberében mértek, a választások utáni „mézeshetek” elmúltával.

Bár a kormányváltást kívánók száma jelentős, mégis a Fidesz–KDNP vezet a pártok versenyében. Ennek egyik oka, hogy míg a Tisza Pártot támogatók 96 százaléka kormányváltást szeretne, addig

A felmérés szerint a Tisza Párt támogatói rendkívül elkötelezettek: amíg a fideszesek 83 százaléka biztosan elmenne szavazni egy most vasárnapi választáson, addig a tiszásoknál ez az arány 90 százalék.

különösen a budapestiek és a diplomások körében, ahol már egyértelmű előnyben van.

További érdekesség, hogy míg korábban 40 évnél húzódott a korhatár, most már az 50 évnél fiatalabbak között is erős a Tisza Párt támogatottsága. Ez abból is látszik, hogy

A Medián szeptember 3. és 10. között végezte a felmérést 1000 fős reprezentatív mintán, a KSH adataival korrigálva a torzulásokat. A felmérés hibahatára ±3,5 százalék.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!