A Covid alatt még sikeresek voltak, aztán folytatódott a járvány előtti visszaesés. Pénzügyi elemzők szerint a fogyasztók egyre inkább elhagyják a környezetszennyező műanyag termékeket.


Csődöt jelentett a Tupperware, a legendás ételtartó dobozok gyártója, ami egykor szinte minden konyha alapdarabja volt, írja a BBC.

A 78 éves cég most a bírósághoz fordul, hogy engedélyt kérjen a vállalat eladására, hogy valahogy folytathassák a működést.

pedig a Covid-járvány idején még sikeres időszakot éltek meg, mivel mindenki otthon főzött, amikor a vendéglátóhelyek zárva voltak.

A pandémia után azonban újra beindult a visszaesés, amit tovább rontott az alapanyagok és a szállítási díjak emelkedése, valamint a bérköltségek elszállása.

– magyarázta Laurie Ann Goldman vezérigazgató a befektetőknek szóló levelében.

A cég pénzügyi nehézségei nem újkeletűek. Már tavaly áprilisban is írták a jelentésükben, hogy jelentős kétségek merültek fel a vállalat azon képességével kapcsolatban, hogy a működést tovább tudja folytatni.

A legnagyobb gondot a drága hitelek jelentik:

és a hitelkeret költségei egyre magasabbak, emiatt az elmúlt egy évben háromszor is újra kellett tárgyalniuk a hitelszerződéseiket.

Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown pénzügyi elemzője a BBC-nek nyilatkozva elmondta:

Szerinte ez részben azért van, mert a fogyasztók egyre inkább elhagyják a környezetszennyező műanyag termékeket. Az sem segített a cég hírnevén, hogy 2021-ben és 2022-ben sem a valós pénzügyi eredményeket közölték.

Egy rövid ideig a redditezők mémrészvény-vásárlási őrülete segített a cégnek: 2023 júliusában a részvények 90 centről több mint 3 dollár fölé emelkedtek egy nap alatt.

A Tupperware története 1946-ban indult, amikor Earl Tupper piacra dobta az újrafelhasználható tárolódobozokat. Az 1950-es évektől kezdve a Tupperware-partik szinte popkulturális jelenséggé váltak, de úgy tűnik, hogy a cég aranykora mára véget ért.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!