A főpolgármester szerint természetes emberi kíváncsiság, hogy az áradó folyót sokan meg szeretnék nézni. A gyors vízszint emelkedés és a sodrás miatt azonban most különösen veszélyes, ha valaki túl közel merészkedik.


Éjszaka elérte a Duna vízszintje az alsó rakpart mélyebben fekvő területeit, várhatóan az autóút ma teljes egészében víz alá kerül - írta Karácsony Gergely főpolgármester szerda délelőtt a Facebook-oldalán.

A vársovezető azt is hozzátette, hogy az ilyenkor ártérként funkcionáló Hajógyári-szigetet már lezárták a katasztrófavédelem munkatársai. A Margitszigeten két napja folyamatosan épül homokzsákokból az ideiglenes védmű, a sziget nagy részére már csak a védekezésben részt vevők léphetnek be.

„Természetes emberi kíváncsiság, hogy az áradó folyót ilyenkor sokan meg szeretnék nézni. A vízszint gyors emelkedése és a Duna sodrása ugyanakkor most különösen veszélyessé teszi, ha valaki túl közel merészkedik a folyóhoz. Nem is beszélve arról, hogy az egyébként stabilnak tűnő fák a felázó talajban akár váratlanul is kidőlhetnek.

- írta bejegyzésében a főpolgármester.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!