Azt is szeretné tudni a TISZA Párt elnöke, hogy mennyit költ az önkéntes tartalékosság népszerűsítésére a kormány, és hogy megtérül-e ez a költés.


Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy az elvileg meglévő 12 ezer önkéntes tartalékost hogyan sikerült mozgósítani az árvízi védekezésben, és hogy pontosan melyik napon, hányan dolgoztak a gátakon – írta kedden Magyar Péter a közösségi oldalán. A TISZA Párt elnöke azzal folytatja:

„Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy pontosan mennyi adófizetői pénzt fordít az önkéntes tartalékos állományra évente, illetve, hogy milyen »bevetésen«, hányan vettek részt az utóbbi három évben a tartalékos állomány tagjai. Azt is kérjük bemutatni, hogy pontosan hány tagja van az önkéntes tartalékos állománynak, közülük hányan hadra foghatók, hányan valódi önkéntesek és hányan kormánytisztviselők.

A politikus azzal zárja a posztját, hogy „hozza nyilvánosságra a kormány, hogy az árvízi védekezés közben hány százmillió forint adófizetői pénzt költöttek el a kormányzati és a propagandamédia árvízi posztjainak hirdetésére a közösségi médiában”.

Utóbbiról a Facebook nyilvános adatai alapján mi is írtunk: a szeptember 15. és 21. között eltelt egy hétben 45,6 millió forintnyi közpénz ment el Orbán Viktor Facebook-hirdetéseire az Ad Library adatai alapján.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!