Az amerikai férfi azután került rács mögé, hogy tinédzserként, bedrogozva ámokfutásba kezdett. Azóta tanult, könyveket is írt a börtönben, és küzdött azért, hogy szabadlábra helyezzék.


Bobby Bosticot 1997-ben ítélték el, 16 évesen. Egy napon ugyanis az egyik barátjával rengeteget drogoztak és ittak, majd pisztollyal a kezükben indultak útnak:

A bíró akkor összesen 16 bűncselekményben ítélte el úgy, hogy egymás után kelljen letöltenie a büntetéseit.

- írja az UNILAD.

Bobby viszont sokat tanult, művelte magát a börtönévek alatt, több könyvet is írt, és igyekezett valahogyan csökkenteni a büntetését.

Ebben az a bíró segített neki, aki annak idején elítélte. Evelyn Baker Bobby fejlődését látva átgondolta döntését, és az elmúlt években azért küzdött, hogy szabadlábra helyezhessék azokat, akiket fiatalkorúként ítéltek el.

- mondta a volt bírónő.

Bobby így végül 43 éves korában szabadult 2021-ben. Egy később interjúban arról beszélt, hogy az egyik legnagyobb változás azóta az életében az, hogy kedves, mosolygós embereket lát maga körül.

- nyilatkozta.

A másik meglepő dolog számára a technológia volt.

Az önkiszolgáló italautomatákat is furcsálta először. Ennek ellenére nem találta nehéznek a kinti élethez való alkalmazkodást.

"Mert mélyen legbelül mindig az emberségre vágysz. Az emberi kapcsolatokra. Erről szól az élet. Ez a szépsége, ezért jó embernek lenni" - mesélte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!