A történet még 2021-ben kezdődött, amikor a NAV egy adócsaló bandától lefoglalt luxusautókat (amelyek egyébként a német lízingcég tulajdonát képezték), majd szépen elárverezte, és 153 millió forintot bezsebelt érte.


Ilyet még a sokat látott végrehajtók se nagyon hallottak, pedig most ez történik: egy német flottakezelő cég, az A.B. Dienstleistungs GmbH végrehajtást kezdeményezett a magyar adóhatóság ellen.

A történet még 2021-ben kezdődött, amikor a NAV egy adócsaló bandától lefoglalt luxusautókat (amelyek egyébként a német lízingcég tulajdonát képezték), majd azokat elárverezte, és 153 millió forintot bezsebelt érte.

A 24.hu megkérdezte az adóhatóságot, hogy miért nem fizettek. A NAV válasza szerint ők nem értenek egyet az ítélettel, ezért felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be, és kérték a végrehajtás felfüggesztését is.

A NAV még várja, hogy a bíróság máshogy döntsön, de addig a németek végrehajtás útján inkasszózhatják a pénzt az adóhatóság számlájáról.

Szokatlan, hogy valaki a NAV ellen indítson végrehajtást, de ha így megy tovább, a németek lesznek az elsők, akik ezt megteszik.

(via 24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!