A Blikk által megkérdezett szakember szerint a nyilvánosan elérhető számok nem egy jól működő vállalkozás képét mutatják.


Újabb végrehajtási eljárást kezdeményeztek az egykor Norbi Update néven futó cég ellen – tudta meg a Blikk. Ezúttal a Nemzeti Adóhivatal (NAV) követel pénzt a Schobert Norbert vezette Free Group Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól.

Augusztus 30-tól van a Free Group Zrt. ellen NAV-végrehajtás – erősítette meg Norbi, de bővebben nem akart nyilatkozni. A Blikk által felkért szakértő ugyanakkor elemezte a nyilvánosan is elérhető adatokat.

„Ahogy egyetlen hasonló eljárás, egy NAV-végrehajtás sem előzmény nélküli, korábban kellett érkezzen feléjük fizetési felszólítás. Más azonban annyiban, mint egy üzleti partnerekkel, beszállítókkal szembeni tartozás, hogy ez már egy olyan adóeljárás miatt is történhetett, aminek a tétje nem csupán az, hogy a cég eleget tesz-e önként vagy végrehajtással a NAV-val szembeni fizetési kötelezettségének.

– magyarázta Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője.

Tóth Levente úgy látja: a sokasodó jogi és pénzügyi problémák nem egy jól működő vállalkozásra utalnak.

Az utóbbi időben már több végrehajtási kérelem érkezett a cég ellen. Schobert Norbi korábban maga jelentette be, hogy visszavonul a fitnesztanácsadástól és az edzésektől.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!