Magyar Péter olyan összejövetelekről rántotta le a leplet, ahol kizárólag gazdasági szereplők egyeztettek egymással, de "nem az ország megmentéséről, az egészségügy rendbetételéről vagy az oktatás megreformálásáról van szó".


Magyar Péter újabb részleteket árult el a NER működéséről. A Telexnek adott interjúból az kiderült, hogy születnek meg a döntések nagy horderejű ügyekről.

„Nagyon sok olyan vacsorán vagy rendezvényen voltam, ahol alapvetően csak és kizárólag a gazdasági vezetők voltak jelen. Ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint,

– mondta Magyar.

Volt, hogy balatoni helyszínen találkoztak, volt, hogy magánházban. egy villa Budapesten, ami rendszeres helyszíne az ilyen vacsoráknak. Közösen tulajdonolják üzleti szereplők. „Vannak ilyen rendszeres helyszínek, ahol én voltam."

„Ezek baráti összejövetelek, és itt olyan szereplők vannak, akikről azt hinnéd, hogy a politikai paletta másik oldalán állnak.”

Napirend nincs, csak egy meghívó, hogy ekkor és ekkor itt és itt szeretettel várjuk, és elkezdődik a vacsora, és ott egy kötetlen beszélgetés folyik.

A miniszerelnök ilyenkor az ország általános állapotáról beszél.

„Nekünk befelé azt adták el, és sokan ebben a hitben élnek a mai napig a jobb oldalon, hogy a nemzeti tőkésosztályt azt ki kell építeni, hiszen a spontán privatizáció évei alatt kirabolták az országot, és sokminden stratégiai vagyon az külföldi kézbe került, multinacionális cégek alá. És ez egy hihető narratíva, hogy minden osztálynak szüksége van egy nemzeti tőkésosztályra, lehetnek ilyen vicces véletlenek, hogy azok mind barátok, osztálytársak, családtagok.”

Azt is mondták, ez azért jó, mert ha bármilyen gazdasági válság jön, akkor erre a tőkésosztályra lehet számítani. Csakhogy Magyar Péter szerint a Covid nem ezt bizonyítja.

Szerinte ennek épp az ellenkezőjét láttuk. „Ezek a cégek nem versenyképesek, kivéve, hogyha állami emlőn nevelkednek.”

Amikor elszálltak a kamatok, ezek az óriási cégcsoportok Magyar Péter szerint hatalmas állami támogatásokra szorultak, hogy ne dőljenek be. „És ezek óriási cégcsoportok, ha ezekből egy-kettő bedől, amikben bankok vannak, alapkezelők vannak, biztosítók vannak, közlekedési cégek vannak, akkor megroppanhat a magyar gazdaság” - hangzott el az interjúban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!