Catalin Cherechesnek kenőpénz elfogadása miatt kellene rácsok mögé vonulnia 5 évre, de szombaton unokatestvére személyi igazolványával elhagyta Romániát.


A korrupció miatt 5 év börtönbüntetésre ítélt Catalin Chereches nagybányai polgármester szombaton reggel Magyarországra szökött unokatestvére személyi igazolványával. A román politikus korábban a magyarellenességéről is hírhedt volt – írja a Magyar Hang.

A lap román sajtóhírek alapján közölte: Cherechest pénteken 5 év börtönbüntetésre ítélte a román bíróság kenőpénz elfogadása miatt.

A papírokat ellenőrző rendőr azt mondta, hogy az a személy, aki a határátkelőhelyen bemutatkozott, hasonlított a személyazonossági okmányban szereplő személyre.

Péntek este a kolozsvári bíróság európai elfogatóparancsot adott ki Chereches ellen, miután a rendőrség nem találta otthonában. A korrupt politikus egyébként bírósági felügyelet alatt állt, és megtiltották számára Románia elhagyását.

A Magyar Hang emlékeztetett: Catalin Chereches a magyarellenességéről is hírhedt volt: tavaly és idén is balhézott a városnapokon áruló kürtőskalácsos bódé miatt, mert azokra olyan nyelven írták ki a feliratokat, amit ő nem ért.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!