Kedden újra megnyitották a palermói repteret, de a kényszerű bezárás komoly gondokat okoz a turisztikai szezon közepén. Eközben a szigetet rég nem tapasztalt hőhullám sújtja, egyes részeken akadozott víz- és az átamellátás is.


Az erdőtüzek miatt lezárták a hatóságok Szicíliában a palermói repülőteret hétfőn. A tűzoltók elkeseredetten küzdenek a lángokkal, miközben rég nem tapasztalt hőség tombol a szigeten.

A kényszerű lezárás azonban komoly problémát okoz a turisztikai szezon közepén a népszerű nyaralóhelyen, miután a múlt héten a sziget déli részén fekvő cataniai repülőteret is be kellett zárni, mert tűz ütött ki egy terminálépületben.

A tűzoltók elkeseredetten küzdenek a lángokkal, amit helikopterekkel és repülőgépekkel is próbálnak megfékezni. Eközben a szigetet rég nem tapasztalt hőhullám sújtja:

Palermo és Catania környékén az elmúlt napokban gondok voltak az áram- és a vízellátással is, amit a helyi tisztviselők részben a hőségnek tulajdonítottak.

A Telegraph közzétett egy videót is a Szicílián tomboló tüzekről. A felvételeken látható, hogy a sziget egyes részein pokoli körülmények uralkodnak.

(Forrás: Telegraph, Reuters)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!