A kis merülőhajón öten utaztak a Titanic roncsai felé tavaly júniusban, amikor összeroppantotta a szerkezetet a nyomás.


Új videót hoztak nyilvánosságra a Titan tengeralattjáró roncsairól, amely a tengerfenéken, több mint 3700 méteres mélységben fekszik, írja a Sky News. Az amerikai parti őrség által közzétett felvételen

Az amerikai hatóságok jelenleg vizsgálatot folytatnak a 2023 júniusában történt tragikus eseményekről, amikor a Titan merülés közben összeroppant az óceán nyomása alatt a Titanic roncsai közelében.

A meghallgatások során kiderült, hogy az OceanGate korábbi üzemeltetési főnöke, David Lochridge súlyos kritikákat fogalmazott meg a vállalattal szemben. Állítása szerint a tengeralattjáró jelentős biztonsági kockázatot hordozott, ám a cég csak a profitot helyezte előtérbe. Lochridge különösen élesen bírálta a vállalat alapítóját, Stockton Rush-t, akit azzal vádolt, hogy figyelmen kívül hagyta a biztonsági előírásokat.

A tragédia következtében öt ember vesztette életét: Hamish Harding brit kalandor, Sazada és Szulejmán Dawood, a francia Paul-Henri Nargeolet és a merülőhajót készítő cég igazgatója, Stockton Rush.

Az OceanGate a tragédia óta felfüggesztette működését, és jelenleg nincs főállású alkalmazottja.

A roncsról készült videót itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!