A tengeralattjáró egyik tavalyi merülése alkalmával készült a felvétel, amelyen a kapitány azt mondja az utasoknak, valami nincs rendben a Titan hajtóművével.


A Titan egyik tavalyi merülése alkalmával a kapitány elvesztette uralmát a tengeralattjáró felett, amely ezután 360 fokban megpördült a mintegy 3800 méteres mélységben, de később sikerült kimenteni a benne utazókat. Az esetről most nyilvánosságra került egy felvétel.

A BBC nyomon követte a Titan egyik 2022-es merülését, melyről dokumentumfilmet készített, így belső felvételeket is rögzítettek a tengeralattjáróból. Többek között azt is videóra vették, amikor a Titan már csak 300 méterre volt a Titanic roncsaitól, és Scott Griffith pilóta azt mondta négy utasának, hogy „van egy kis problémánk”.

Az öt utast akkor még sikerült kimenekíteni a Titanból, de a legutóbbi, júniusi merülés résztvevői már nem voltak ilyen szerencsések.

Ahogyan többször is beszámoltunk róla, az OceanGate vállalat Titan merülőhajója június 18-án reggel 8 órakor kezdte meg merülését a Titanic roncsai felé. Egy óra 45 perccel a merülés után, 9 óra 45 perckor megszakadt a kapcsolat a tengeralattjáróval, és az amerikai haditengerészet ekkor egy robbanás hangját regisztrálta.

Öt nappal később megtalálták a tengeralattjáró törmelékét az óceánfenéken, 1600 méterre a Titanictól.

Forrás: Blikk, Daily Mail


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!