A meghibásodott és bajba került Viking Sky tengerjáró luxushajó szombat délután két órakor adta le a vészjelzést 1373 utassal a fedélzetén. Az MTI a Verdens Gang című norvég napilap értesülései alapján írta meg a fejleményeket, és eszerint eddig 338 embert sikerült biztonságba helyezni. A kimentett utasok közül tizenhatan megsérültek, hárman súlyosan.

A sérülteket Brynhallenben felállított sürgősségi létesítménybe szállítják, de a mentést csak egyesével, helikopterrel tudják megoldani. A tengerjárót közben két vontatóhajó már Molde kikötőjébe szállítja, és a négy motorból hármat sikerült is beindítani.

The cruise ship Viking Sky is pictured on March 23, 2019 near the west coast of Norway at Hustadvika near Romsdal. - Emergency services said on March 23, 2019 they were airlifting 1,300 passengers off a cruise ship off the Norwegian coast. The Viking Sky cruise ship sent an SOS message due to

1300 emberrel a fedélzetén irányíthatatlanul sodródott egy hajó a norvég part felé

A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz.

A 2017-ben vízre bocsátott hajó, a Viking Sky szombaton egy szigetekkel és sziklaszirtekkel teli, veszélyes norvégiai partszakasz közelében hibásodott meg, erős széllökésekkel, és felcsapó hullámokkal kellett megküzdenie. Az irányíthatatlan hajó a szárazföld felé sodródott, a legénység vészjelzést adott le, de szerencsére egy motort be tudtak indítani, és a parttól két kilométerre lehorgonyoztak.

Stranded passenger that were rescued by helicopter from the cruise ship Viking Sky are pictured on March 23, 2019 on the west coast of Norway near Romsdal. - Emergency services said on March 23, 2019 they were airlifting 1,300 passengers off a cruise ship off the Norwegian coast. The Viking Sky cruise ship sent an SOS message due to
Fotó: Odd Roar Lange / NTB Scanpix / AFP

Kiemelt kép: Rune Stoltz BERTINUSSEN / NTB Scanpix / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!