A bűnözők valószínűleg mindent előre kiszámoltak. Mire a rendőrök kiértek, ők már el is tűntek a helyszínről.


Egy markolóval téptek ki a helyéről egy készpénzzel teli ATM-et a tolvajok a szicíliai Valverde belvárosában - írja a News Italy. A bünőzök két perc alatt végeztek az akcióval, mire a rendőrök kiértek, már eltűntek a helyszínről.

A cikkben megjegyzik, hogy a tolvajok vélhetően mindent előre kiszámoltak. Egy minikotróval kibontották a helyéről a készüléket, majd beemelték egy ott várakozó furgon rakterébe. Ezután bepattantak a kisteherautóba, illetve egy ott várakozó személyautóba, és elhajtottak a helyszínről - hátrahagyva a romokat és a kotrógépet.

A News Iatly azt írja, hogy a rendőrség már megkezdte a nyomozást, és az épület kameráinak felvételei alapján próbálnak a tolvajok nyomára bukkanni. A dolgukat azonban nem könnyíti meg, hogy a banditák maszkot viseltek, illetve, hogy a rabláshoz használt eszközök vélhetően lopottak.

A cikkben azt is megjegyzik, hogy nem ez az első eset, hogy a bűnözők hasonló módszerrel rontottak rá a valverdei postahivatal automatájára: 2015-ön óta ez már az ötödik ilyen rablás volt.

Az esetről egy közeli lakó készített egy videót is, ami gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!