A kislány és az öt fiú bűne az volt, hogy szaladgáltak az iskola aulájában. Amikor a szülők megkeresték, még a pedagógusnak állt feljebb.


Öt fiúval együtt arra utasítottak egy 8 éves kislányt a nyírmeggyesi iskolában, hogy vetkőzzön alsóneműre az osztály előtt, írja az rtl.hu. Az osztályfőnök mindegyik gyereknek azt mondta, hogy menjenek ki a táblához és vegyék le a ruhájukat, csak a bugyi maradhatott rajtuk. A Fókusz úgy tudja, mindez azért történt, mert szaladgáltak az aulában.

– mesélte a kislány a Fókusznak.

A gyerek szülei hónapokon át nem tudtak arról, hogy mi történt az osztályteremben. Végül egy másik szülő jelezte nekik, hogy valami nagy baj történt az elsősök között, ekkor már a kislány is megnyílt a szüleinek, akik teljesen ledöbbentek.

A pedagógus viszont azóta is ugyanúgy tanít az intézményben, így végül a szülők új iskolát kerestek a kislánynak, akit súlyosan traumatizált az eset.

A megalázás csak az egyik baj a szakértő szerint. Jármi Éva iskolai bántalmazásokra szakosodott pszichológus szerint a tanár többszörösen megsértette a gyerekek határait. Ráadásul azok is traumatizálódhattak, akiknek végig kellett néznie a procedúrát, ezért sem beszéltek róla azonnal. A szakember szerint az ilyen esetek a jéghegy csúcsai, és majdnem biztos abban, hogy nem egy egyszeri incidensről van szó.

A szülők mindenesetre megpróbálták felelősségre vonni a pedagógust, nem sok sikerrel.

– mesélte a kislány anyukája.

A pedagógus nem kért bocsánatot az esetért, és egyelőre az igazgató sem adott választ arra, hogy milyen következményekkel járnak a történtek.

A Fókusz teljes riportját itt lehet megnézni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!