50 dollárért vette a Facebookon, 85 ezerért adta el egy aukción a dán szárnyas széket a Los Angeles-i bútorszakértő. Ehhez fogható szerencséje korábban még nem volt.


Megezerhétszázszorozta filléres befektetését egy kaliforniai bútorszakértő, írja a Daily Mail. Justin Miller mindössze 50 dollárért (17 ezer forintért) vett egy szárnyas fotelt a Facebook Marketplace-en, amit végül a Sotheby's aukcióján 85 ezer dollárért (29 millió forintért) vásároltak meg tőle.

de fogalma sem volt arról, hogy mennyivel. Miután alaposan utánajárt, kiderült, hogy a barna széket Frits Henningsen dán tervező készítette.

A Beverly Hills-i családtól megvett ülőalkalmatosság készítőjéről az aukciósház azt írta, hogy „kivételes kézművesség és a gyönyörű bútorok megalkotásának innovatív megközelítése” jellemezte. A június 7-én árverésre bocsátott széket a dán mester „munkásságának ritka és fontos példájaként” írták le, melynek „ívelt vonalai a történelmi szárnyas szék formájával kombinálva vizuálisan újszerű, mégis elegáns dizájnt hoztak létre”.

Justin Miller élőben nézte végig az árverést az interneten, amiről videót is feltöltött az Insatgramra.

Miller elmndta, hogy már korábban is voltak jó találatai a Facebook hirdetési oldalán, de ehhez fogható szerencséje korábban még egyszer sem volt.

Az árverésről készült videót itt lehet megnézni:

Justin Miller (@miztermiller) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!