A település polgármestere korábban azt nyilatkozta, legalább egy hétig a szárazföldtől elzártan kell élniük a helyieknek. A Tanár úr egy posztjában azt írta, erre számítani is lehetett.


Kisoroszit teljesen elvágta a külvilágtól az árvíz. A polgármester szerint egy hétig tart majd az az időszak, amikor a helyiek közúton nem tudnak kijutni, illetve bejutni a településre. Az alapvető élelmiszereket hajóval szállítják, de a polgármester megnyugtatta a lakókat, hogy az árvíz nem veszélyezteti a falut, mert a gátak elég magasak – írja a Blikk.

Több hazai híresség is érintett az ártéren kialakult helyzetben: Varga Viktor alsó szintjét elöntötte a víz, és már a felső is veszélyben van, Nyári Kálmán mulatóját elárasztotta a Duna, Fresh Andi és családja pedig szlovákiai otthonukban rekedtek. Pártai Lucia házába szintén betört az árvíz. Havas Henrik, aki Kisorosziban él, a Facebookonszámolt be a helyzetről:

– fogta meg a humorosabb oldaláról a drámai eseményeket.

Egy kis humorral fűszerezve mesélte el, hogy az unokája nem azért hívta őket, hogy megtudja, rendben vannak-e Kisorosziban, hanem mert éppen a barátnőivel bridzselt, és a nagymamát szokta megkérni, hogy vezesse az eredményeket.

„(Most őszintén! Én tudom, hogy a gyerek matematikai zseni, de nem lehetett volna az, hogy megkérdezze, élnek-e, halnak-e Kisorosziban a felmenői? Most nem azért, de még Orbán Viktor is eljött Kisorosziba, és pontosan tudom, hogy érdeklődött utánam. Bezzeg az unoka, leragadt a társasági bridzs szabályainál. Megjegyzem -ezt már írtam-, boldog-boldogtalan aggódik miattunk, és ez nagyon kedves. Amúgy k*rvára nem érdekel.)”

– folytatta sajátos stílusában Havas Henrik.

- ecsetelte a bejegyzésében, majd hozzátette: bár Kisoroszi valóban gyönyörű hely, ahol korábban rengeteg művész alkotott, a falu mégis nehézségekkel küzd, például csak alsó tagozat van, így a gyerekeket más városba kell íratni iskolába vagy gimnáziumba. Most viszont eljutni ezekbe az iskolákba szinte lehetetlen a kialakult helyzet miatt.

„Most például Kisorosziban, ahol körbevett minket a Duna, tényleg nem tudom, hogy a lelkes betelepülők hogy utaztatják a gyerekeket az iskolába. Holnapra egy önkormányzati képviselő azt ígérte, hogy megmondja, hogy hány gyerek jár bölcsődébe Kisorosziban, a falunkban. Senkinek nem akarom elvenni a kedvét a falunktól, én harmincöt éve boldogan élek itt, és csak egyet kérek a budapestiektől: persze, nyaranta jöjjenek a Szigetcsúcsba, gyönyörködjenek a világ legszebb látványában, de ha a gyerek belesz*rt a bokorba, egy nagyobb zacskóba próbálják már összeszedni nemcsak az ürüléket, de a sz*ros papírtörlőt is! Egyébként most péntek délután teljesen azt hittem, hogy az unokaöcsémnél, a rózsadombi háza teraszán ülök. Annyi helikopter szállt át fölöttünk, mint a Formula-1 idején a Rózsadombon”

– olvasható a tartalmas posztban.

A végén még hozzáfűzte: