A speciálisan kiképzett tengeri emlősöket már bevetették, hogy segítsenek megvédeni a fekete-tengeri orosz flotta fő bázisát a krími Szevasztopol kikötőjében.


Vlagyimir Putyin haditengerészete közelebb helyezte harci delfinflottáját a fekete-tengeri frontvonalhoz. A műholdfelvételek azt mutatják, hogy úszókarámokat telepítettek Novoozerne, volt szovjet tengeralattjáróbázison, közel ahhoz a helyhez, ahol az ukrán különleges erők behatoltak és partra szálltak a Krím félszigeten, irja a brit Metro portál.

Úgy gondolják, hogy a delfineket ellenséges búvárok felderítésére, aknák telepítésére vagy felderítésre vetették be. Novoozerne egy volt szovjet tengeralattjáró-bázis. Szakértők szerint a telepítés valószínűleg védelmet nyújt az ukrán különleges erők ellen, amelyek valós fenyegetést jelentenek a térségben. Egy jól kiképzett delfin ugyanis hatékony tud lenni a katonai búvárok ellen, mivel nincs olyan ember, legyen az bármilyen sportos vagy jól képzett, aki le tudná úszni őket.

Hírszerzési információk szerint a palackorrú delfinszázadot 2014-ben állították fel, amikor Oroszország elfoglalta a Krímet Ukrajnától.

Delfineket az oroszok már a szovjet idők óta képeznek ki víz alatti fegyverek használatára.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!