Esther Crawford alkalmazását 2020-ban vásárolta fel a Twitter, most azonban neki is mennie kellett a cégtől legalább 200 másik dolgozóval együtt.


Legalább 200 alkalmazottat rúgott ki a Twitter múlt hétvégén - értesült a New York Times.

Mint írják,

A lap szerint az elbocsátott alkalmazottak között van az a nő is, akinek a Squad nevű képernyőmegosztó és videócsetelő alkalmazását 2020-ban felvásárolta a Twitter. Esther Crawford a közelmúltban a Twitter Blue nevű előfizetéses lehetőség bevezetéséért felelt, amivel a platform lehetőséget adott arra, hogy bárki kék pipát vásároljon a fiókjához (ez eddig csak a közszereplőknek, hitelesített oldalaknak járt automatikusan).

Azt, hogy mennyire keményen dolgozott a cégnél, Crawford maga demonstrálta a Twitteren. Egy másik felhasználó osztott meg egy képet róla, amin az látszik, hogy a nő a munkahelyén, a földre letett vékony matracon, hálózsákban alszik. Ezt aztán Crawford is továbbosztotta ezzel a szöveggel:

Miután ez a fotó elterjedt róla az interneten, sokan azt írták, hogy az, hogy az irodában alszik, arra utal, hogy egészségtelen a munkával való kapcsolata. Többen úgy vélték, heteken belül ki fogják rúgni emiatt.

Amint felröppent a hír, hogy neki is távoznia kell a Twittertől, Crawford üzent az elbocsátásán gúnyolódóknak. Szerinte nagyon tévednek azok, akik szerint hiba volt a Twitter megreformálásába tett kemény munkája és optimizmusa. „Azok, akik most gúnyolódnak és csúfolódnak, nyilvánvalóan a pálya szélén vannak, nem az arénában. Nagyon büszke vagyok a csapatra, amiért ennyi háttérzaj és káosz ellenére is keményen dolgoztak” - írta.

Arról egyébként írtunk korábban, hogy a Twitter San Franciscó-i irodájában több helyiséget is hálószobává alakítottak, hogy a túlhajtott dolgozók ott pihenhessenek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!