Már csak néhány hónapig működik a balhékról elhíresült ottawai gyorsétterem, aztán örökre bezár a Rideau Street Mekije.


Áprilisban bezár a világ legrosszabb hírű McDonald's étterme, írja a Unilad. Az ottawai Rideau Streeten található étteremnek tavasszal jár le a bérleti szerződése, és a kanadai franchise tulajdonosai úgy döntöttek, hogy nem újítják meg.

A belvárosi étterem tíz éve lett világhírű, amikor egy videóra vett tömegverekedés egyik résztvevője váratlanul egy kölyök mosómedvét húzott elő a pulóveréből. A jelenetet ebben a videóban 0:37-től lehet látni:

A kanadai főváros rendőrsége csak 2018-ban 800 bejelentést kapott a Mekiből, emiatt a helyi rendőrfőnök levélben fordult a gyorsétterem-hálózat kanadai vezérigazgatójához. Charles Bordeleau azt írta, hogy a szóban forgó étterem a bűnözés melegágya és zavart okoz a társadalomban. Az 1985 óta működő helyet végül a korábbi folyamatos nyitvatartás helyett ma már éjszakára be kell zárni.

A Redditen egy korábbi étteremvezető azt írta, hogy a vásárlók rendszeresen szexeltek a mosdóknál. De az sem volt ritka, hogy a személyzet halálos fenyegetéseket kapott. A botrányos hírű Mekit az étteremben zajló események miatt a népszerű online értékelő platformokon rendre a világ legrosszabb McDonald's-ának nevezték.

Az épület tulajdonosa, Peter Crosthwaite szerint a környéken működődő vállalkozásoknak ezen felül is számos nehézséggel meg kell birkóznia. Ilyenek például a szinte állandósuló építkezések és útfelbontások a metró miatt, de még a Covid hatását sem heverte ki mindenki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!