Az autókról remek képek készültek a műszaki vizsgán, a volt végrehajtó továbbra sem hajlandó elárulni, hol vannak az autók. Az ügyészség sem indított nyomozást.

Érdekes közjáték zajlott a Schadl György és Völner Pál főszereplésével zajló korrupciós per múlt keddi tárgyalásán, amikor a Fővárosi Törvényszék emlékeztette Schadlt, hogy még mindig nem közölte a bírósággal, hol található a négy lefoglalt autója, egy kisrepülője és egy kishajója. „A tavaly novemberben elrendelt lefoglalás ellenére sem kaptunk tájékoztatást ezek tárolási helyéről” – figyelmeztette a bíró Schadlt, hozzátéve, hogy ez akár a zártörés bűncselekményének megállapítására is alkalmas lehet.

Schadl erre azt válaszolta:

A bíróság által keresett járművek között van például egy 2008-as fehér Mercedes CLS320, amelyet augusztus végén műszaki vizsgáztattak. A kilométeróra-állása 70 ezer kilométert mutatott, ami arra utal, hogy az autóval nemrég közlekedtek, és jelenleg is használatban lehet, írta a 24.hu.

Egy másik, 2010-es évjáratú fehér Mercedes CL500-at augusztus 13-án, kevesebb mint egy hónappal a tárgyalás előtt vizsgáztattak. Ez a kocsi papíron le van foglalva, mégis visszakerült a forgalomba, ami arra utal, hogy jelenleg is használják. Ugyanez a helyzet Schadl Audi A8-as luxuslimuzinjával is, amely szintén forgalomban van, és nyáron rögzítették a kilométeróra-állását.

Schadl azt is elismerte, hogy a bíróság által keresett járművek között van egy 1993-as, nyitott tetejű Mercedes is, amely hivatalosan ki van vonva a forgalomból, és ez az egyetlen, amelyik jelenleg nem közlekedhet.

A bíróság többször felszólította Schadlt, hogy közölje a járművek tárolási helyét, de ő mostanáig halogatta ezt azzal az indokkal, hogy

Most azonban a bíróság türelme elfogyott, és Schadl nyolc munkanapot kapott, hogy tájékoztassa a hatóságokat. Ha ezt nem teszi meg, elrendelhetik a járművek tárgykörözését.

A 24.hu szerint figyelemre méltó, hogy az autók egyike sem áll körözés alatt, és az is furcsa, hogy az ügyészség nem kezdeményezett nyomozást zártörés miatt, holott a bíróság több alkalommal kérte Schadlt, hogy számoljon el a járművekkel.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!