A hiba hasonló, mint ami a Keleti pályaudvaron a kisiklást okozta pár hete. Az akkori ellenőrzések úgy látszik, még nem hozták meg a kívánt eredményt.


Múlt szombat késő este a Tópart InterCity-nek a nagykanizsai vasútállomáson kellett nem tervezett vágányra befutnia egy Keleti pályaudvarinál ismerős váltóhiba miatt – értesült a Telex. A MÁV megerősítette az információkat: a Déli pályaudvarról érkező vonat mintegy húsz utasa egyetlen pillanatig sem volt veszélyben, és a siklás lehetősége sem merült fel.

– közölte a vasúttársaság.

A váltóhibát egy olyan csavartörés okozta, amelyet a Keletiben történt baleset után még ellenőriztek, és akkor rendben találtak. Most azonban ez az alkatrész váratlanul megadta magát.

– tájékoztatott a MÁV.

Ez a műszaki probléma szoros összefüggésben állhat a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt kisiklással, amikor a Kolozsvár-Budapest útvonalon közlekedő Claudiopolis InterCity a pályaudvar közelében tért le a sínekről. Akkor a balesetet szintén csavartörés okozta, és az eset komoly fennakadásokat okozott a forgalomban. „A Keleti balesetének nyomán elrendelt ellenőrzések nem hozták meg a várt eredményt” – jegyezte meg ironikusan egy forrás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!