A nap folyamán még további árvízvédelmi kapukat zárnak le, és a Lánchíd budai oldalán is üzembe helyezik a szivattyúkat. A főpolgármester mindenkit arra kért, hogy lehetőleg a közösségi közlekedést használja.


Csütörtök reggeli posztjában Karácsony Gergely arról tájékoztatta a főváros lakóit, hogy szerda éjjel sikeresen befejezték az ideiglenes gátak 90 százalékának építését Budapesten. A munka éjszaka is folytatódott, a Margit-szigeten például közel 500 ezer homokzsákot helyeztek el.

– írta a főpolgármester, de hozzátette, hogy a nap folyamán még további árvízvédelmi kapukat zárnak le, és a Lánchíd budai oldalán is üzembe helyezik a szivattyúkat.

A városban nemcsak a gátépítés zajlik: folyamatosan kezelik a napi 500 ezer köbméternyi szennyvizet és védekeznek az ivóvíz szennyeződése ellen is. A főpolgármester szerint

bár a szabad klórszintet minimálisan növelték, és további emelés is lehetséges.

Karácsony ismét arra kérte a budapestieket, hogy ebben a helyzetben használják a közösségi közlekedést. „Csütörtöktől a 2-es villamos csak a Kossuth térig jár, a Batthyány tér metróállomás lezárása pénteken várható” – említette meg a várható közlekedési változásokat. A Lánchíd környékén a 19-es és a 41-es villamosok útvonala is módosulni fog.

„Újra arra kérek mindenkit, ne menjen közel az áradó Dunához, ne zavarjuk a védekezést! Nincs olyan fénykép, ami többet érne a budapestiek biztonságánál” – írta posztja végén a főpolgármester.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!