A zivatarokat erős széllökések is kísérhetik. A hétvégén elsősorban a keleti tájakon lehet számítani csapadékos időre.


Pénteken a vastag felhőzet és a csapadékzóna kelet felé fokozatosan elvonul, kisüt a nap, de a keleti határszélen, Szabolcsban tartósan borult marad az ég, és csak estére állhat el az eső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között, a legtovább felhős északkeleti határnál 20 fok alatt alakul. Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő.

Szombaton a Dunántúlon a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja, kelet felé haladva viszont egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzetre számíthatunk. A Tiszántúl keleti részein akár tartósan eshet az eső, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet 10 és 17, a maximum-hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, több felhő, illetve erőteljesebb gomolyfelhő-képződés keleten, északkeleten lehet. Arrafelé néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk. A hajnali minimum 10 és 17, a délutáni csúcsérték általában 22 és 28 fok között alakul.

(via met.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!