Szerda hajnalban érheti el a víz azt a kritikus szintet, amikor az előírás szerint kötelező állnia a mobilgátnak.

A Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár PTSZ-M típusú lánctalpas kétéltű eszközei is részt vesznek az árvízi veszélyhelyzet kezelésében – közölte a Cívishír portál szerkesztőségével a dandár kommunikációs részlege.

Mint írják: hétfőn katonai menetoszlop indult Hajdúhadházról Szentendrére.

El is kél a védekezés, hiszen a városban szinte percről percre emelkedik a Duna vízszintje. Reggel így nézett ki a városi korzó és a Pap-sziget:

Délután a Városi Szolgáltató emberei pedig már elkezdték építeni a mobilgátat Szentendrén, amire hamarosan nagy szüksége lesz a városnak. A mobilgát felállítását 600 centiméteres víznél írja elő a a vízkárelhárítási terv, ezt várhatóan szerdán (18-án) hajnalban érheti el a Duna.

A Szentendre.hu városi portál korábbi cikke szerint a mobil árvízvédelmi fal 1,8 méter magas befogadó szerkezete 2,4 méter magasságig bővíthető, a teljes fal mintegy 8 óra alatt szerelhető össze. A 2013-as beruházás során a belvárosi gát több mint 2,5 kilométeres szakaszon újult meg, ezen belül több mint 300 méter hosszan az országban egyedülálló mobil árvízvédelmi fal létesült.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!