Kedd óta menti a szolgálat a hajléktalanokat a Hajógyári-szigeten. Az állatvédő civil szervezetek segítőivel közösen a szigeten kutyájukkal tartózkodó hajléktalan embereket is elhelyezték.


Nincs már egy hajléktalan sem az árvízzel fenyegetett területeken, amelyeken a Máltai Szeretetszolgálat helyezi biztonságba az embereket - ezt a szolgálat illetékese erősítette meg a Szeretlek Magyarországnak.

Dunabogdányban, Tahitótfaluban és Mohács térségében az árvíz elleni védekezést segíti, Budapesten pedig a Hajógyári-szigeten meghúzódó, és a Római-parton egy romos épületben élő hajléktalan embereket helyezi biztonságba a terület közelgő lezárása előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A szociális munkások még a keddi napon állatvédő civil szervezetek segítőivel közösen a szigeten kutyájukkal tartózkodó hajléktalan embereket is elhelyezték, akik meggyőződhettek arról, hogy a következő napokat a kutyák is biztonságos körülmények között tölthetik majd. A Hajógyári-szigetet szerdán öntötte el az árvíz. Az utcai szociális munkások a Római-parton egy romos épületben meghúzódó hajléktalan embereket is felkeresték, hogy az árvíz érkezése előtt biztonságba helyezzék őket.

Kilenc Hajógyári-szigeten élő hajléktalan emberről gondoskodtak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai szeptember 17-én, egy nappal azelőtt, hogy a Duna áradása miatt a hatóságok lezárták a szigetet. Mindannyiuknak felajánlották, hogy költözzenek be a karitatív szervezet krisztinavárosi vagy óbudai hajléktalanellátó intézményébe, és öten el is fogadták ezt a lehetőséget - köztük egy idős férfi, aki már húsz éve él a Hajógyári-sziget egy eldugott sarkában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!