A várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát is.


Erős széllökések veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye területére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 90 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt. A késő esti órákban kissé veszít erejéből a légmozgás.

Az óránként 70 kilométert meghaladó széllökések veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye területére.

Csapadékos idő lesz pénteken

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint keleten is beborul az ég, mivel a nyugat felől érkező csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, terjeszkedik.

Délután +1 és +8, késő este -1 és +7 fok közötti értékekre számíthatunk. Este szakadozottá válik a felhőzet, de összességében felhős marad az idő. Az éjszaka első felében még többfelé eshet, majd csökken a csapadék esélye. Általában eső várható, de keleten havas eső, északkeleten havazás is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!