A csütörtöki melegrekord után pénteken újra elkezdett behavazódni az ország. Helyenként akár 10 centi hó is hullhat.


„A hidegfront érkezését követően reggeltől egyre többfelé lehet számítani havazásra, legkisebb eséllyel és mennyiségben az Észak-Dunántúlon és Borsod térségében. Az ország nagyobb részén inkább csak lepel - 2, 3 cm vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon (különösen a Dél-Dunántúlon), a keleti határ közelében, kiemelten Szabolcs és Hajdú keleti részein, valamint a Duna-Tisza közén - Bács-Kiskunban és a Gödöllői-dombságon - kialakuló összeáramlás mentén 3-7 cm hullhat – írja figyelmeztető előrejelzésében a Hungaro Met (korábbi Országos Meteorológiai Szolgálat).

Azt is hozzátették, hogy

A hőmérséklet azonban a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül, esetleg kicsivel azalatt alakul majd, így napközben a hóréteg olvadozhat.

A Hungaro Met ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt péntekre Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre.

Szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves széllökések miatt Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Ahogy a Hungaro Met írja az előrejelzésében: a délelőtti órákig még az északnyugati, északi irányú szelet a Dunántúl középső és nyugati részein, valamint északkeleten kísérhetik viharos lökések, a légmozgás majd estére csillapodik.

Az Időképen

Egyelőre Nógrádból, Miskolcról, Szombathelyről és Szentgotthárdról érkeztek képek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!