A kirgiz sakk szövetség azon dolgozik, hogy visszajuttassa Oroszországot és Belaruszt sakkolimpiára, ahonnan a háború miatt kitiltották őket. Ennek a világ legjobbja nagyon nem örül. Garri Kaszparov is csatlakozott a felháborodók táborához.


A budapesti sakkolimpia mellett zajlik a FIDE kongresszusa is. Polgár Juditot minden idők legjobb női sakkozójának választották, míg a férfiaknál Magnus Carlsen kapta meg a címet.

Magnus Carlsen az elismerést Arkagyij Dvorkovicstól, a FIDE orosz elnökétől vette át, aki korábban, 2012 és 2018 között Oroszország miniszterelnök-helyettese volt Medvegyev kabinetjében. Ez azért különösen érdekes, mert Carlsen a beszédében először szerényen arról beszélt, hogy Garri Kaszparov, a sakk 13. világbajnoka jobban megérdemelte volna ezt a címet, mivel az ő pályafutása értékesebb. Majd

Mint ismert, Most azonban a kirgiz sakk szövetség azon dolgozik, hogy visszajuttassák őket a FIDE-be. Beadványukat már el is küldték a nemzetközi szövetséghez, amely szombaton és vasárnap tárgyalja a kérdést.

Az ukrán szövetség már hangosan tiltakozott, és most Magnus Carlsen, valamint Garri Kaszparov is csatlakozott a felháborodók táborához.

Carlsen kijelentette:

Kaszparovot egyébként Putyin feltette az Oroszország által terroristának minősített személyek listájára.

(via Index)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!